FÉG MZV-18S átfolyós, zárt égésterű gáz vízmelegítő

Ár
FÉG MZV-18S átfolyós, zárt égésterű gáz vízmelegítő Ft (Bruttó ár)
Még beszerezhető
1 év termékgarancia
Ezt a terméket ingyenesen szállítjuk!
Személyesen is átveheti üzletünkben
  • Üllői út BP. XVIII Még beszerezhető
  • Szentendre Még beszerezhető
  • Lehel utca BP. XIII. Még beszerezhető
Részletek >>
Választható fizetési módok:
Készpénz, előre utalás, utánvét

Termék leírás

FÉG MZV-18S átfolyós vízmelegítő parapet szett nélkül!

 

1891. február 24. - Megalakult a Fegyver- és Gépgyár Részvénytársaság a mai Soroksári út 158-as telkén. Kezdetben a fegyverekkel egy időben szerszámgépeket, marógépeket is gyártott a Fég. Jó minőségű véső- és emelőgépeket, szerszámokat bocsátott ki a gyár, a háború után a katonai fegyvergyártás leállítása miatt, csak a civil termékeket állították elő, melyeknek köre kibővült konyhai mérlegekkel, körzőkészletekkel. 1935. November, egyesült a Lámpagyárral. Lámpák, csillárok edények gyártása mellett egyre több gázkészülék is készült. (FÉG MZV-18 átfolyós vízmelegítő) A gáz új energiaforrásként megjelenik a háztartásokban, megkezdődik a gáztűzhelyek, valamint a gázüzemű vízmelegítők előállítása. 1970-es évek - Felgyorsul a különböző gázkészülékek gyártása. Megkezdődött az átfolyó rendszerű vízmelegítők, lakásfűtő készülékek – konvektorok, cirkókészülékek, valamint a kombinált lakásfűtő és vízmelegítő készülékek gyártása (FÉG MZV-18 átfolyós vízmelegítő). 2008-ban a VA-RA Kft. megvásárolja a FÉG típusú fali kazánok és átfolyós vízmelegítők gyártástechnológiáját, a gyártó-gépsorokat és a FÉG márkanevet. Ebből lesz a VARA-FÉG kft. A magyar, tartósságról és megbízhatóságról híres Fég termékek gyártása szakmai befektető kezébe került, hiszen a VA-RA Kft. is évtizedek óta gázkészülékekhez gyárt hőcserélőket. Az új társaság, a VARA-FÉG Kft. folytatja a keresett és bevált kazánok és vízmelegítők gyártását, mint például a FÉG MZV-18 átfolyós vízmelegítő. A makói gyáregységben az évek folyamán lassan megszűnt a fegyvergyártás, ma már Makón csak vízmelegítők, lakásfűtő készülékek, hőcserélők és modulkazánok készülnek.

A FÉG- típusú gázkészülékek és modulkazánok ma már nemcsak hazánkban, hanem számos közép- és kelet európai országban is értékesítésre kerülnek.

Műszaki leírás

Az MZV-18S típusjelű zárt égésterű fali vízmelegítő készülék a fali szerelvény koaxiális csatornáján keresztül, kívülről kapja az égéshez szűkséges levegőt, és itt távozik az égéstermék is. Természetes légellátású injektoros gázégővel rendelkezik, piezo-gyújtóval gyújtható a folyamatosan működő gyújtóégő, és termoelektromos égésbiztosítással rendelkezik, ezenkívül biztonsági határoló termosztát védi a készüléket a túlmelegedés ellen.

  • Parapet szett nélkül
  • Névleges hőteljesítmény: 17,5kW
  • Névleges hőterhelés: 19,9 kW
  • Névleges gázfogyasztás: m3/h
  • Hatásfok: min. 88%
  • Melegvíz mennyiség: min. 2,4 l, max. 10 l
Cikkszám
FEG-MZV-18S
Súly
25.00 kg
További Varafég termékek